Otthon Melege Program 2017. Jövőre is folytatódik a népszerű szigetelési pályázat!

Hőszigetelés, födémszigetelés, nyílászárócsere

Idén sajnos hamar lezárult az Otthon meleg program, de 2017-ben folytatódik a nagy népszerűség miatt jelentette be a Kormány. Állami támogatás kapható a családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésére, azaz nyílászáró cserére, homlokzati és födém szigetelésre, továbbá fűtési rendszer korszerűsítésre.

Több mint 4000 pályázat érkezett a családi házak államilag támogatott, energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésére a kedd délutáni határidőig – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára az MTI kérdésére kedden. hőszigetelés

Az Otthon Melege program keretében meghirdetett pályázat tervezett keretösszege 5 milliárd forint. Az államtitkár kiemelte: a rendelkezésre álló összegnél többet igényeltek a jelentkezők; a tárca dolgozik azon, hogyan tudják a keretet megemelni, hogy minden pályázó kaphasson segítséget.

A támogatott felújítások között szerepel a nyílászárók cseréje, a hőszigetelés, a fűtéskorszerűsítés és a megújuló energia hasznosítása. A legtöbb jelentkező a fűtés korszerűsítéséhez kért támogatást, illetve sokan hőszigetelést és nyílászárócserét terveznek.

A kiírás alapján az elbírálásra 90 nap van, de a tárca arra törekszik, hogy szeptember közepén megtörténjenek az értesítések. A támogatási szerződések megkötése, illetve az elvégzett munkák után folyósítják majd a pénzt – mondta Szabó Zsolt. Hozzátette: arra számít, hogy a legtöbb nyertes jövő tavasszal kezd bele a korszerűsítésbe, a munkák elvégzésére a támogatási szerződés megkötése után egy év van.

Az államtitkár kiemelte azt is: jövőre folytatni szeretnék az Otthon Melege programot, további kiírásokat terveznek. Aki lemarad az várhatja a 2017-es pályázati kiírást!

Jó hír, hogy az idei 2016-os évben 5 pályázatban is részt vettünk, amiből 3 sikeresen záródott. Amennyiben kérdése van írja meg nekünk, vagy, ha a jövő évi pályázatban szeretne részt venni és gördülékenyen venni az akadályokat, ide kattintva felkereshet minket, kérhet felmérést és konzultációt. Biztos vagyok benne, hogy tudunk segíteni önnek még akkor is, ha nem sikerül pályáznia, vagy elutasítják, mert beszállítóinknak köszönhetően piaci ár alatt tudunk hőszigetelő anyagokat biztosítani önnek, melynek köszönhetően, az összes költség is alacsonyabb, mint a piaci átlag, ezzel emelve ár-érték arányunkat.

Amennyiben segíthetünk a tájékozódásban vagy árajánlatot kérne, kattintson  ide.

Posted in Egyéb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.